ČUTI BOGA KROZ NJEGOVU RIJEČ – Mudre izreke 30:5

11870895_10153574286059345_1866252785175251219_n

Prije nekih 13 godina bila sam na ljetnom kampu za mlade u Orahovici – po prvi put u životu na nekom takvom mjestu.

Išla sam s pastorovom kćerkom. Nikog drugog osim nje na tom kampu nisam poznavala.

Bilo je to razdoblje moga života kada sam prolazila kroz neka određena razočarenja i tražila sam ponovo jače Gospodina, htjela sam samo jači odnos s Njim – to je bio razlog mog dolaska na kamp. Tema kampa bila je prilagođena mladim ljudima – naravno – i govorilo se o vezama, odnosima, braku. Nisam znala temu unaprijed, bilo mi je samo važno uspostaviti bliži odnos s Gospodinom, bolje i jasnije vidjeti, čuti Njega…

I tako, na jednom od predavanja, govornik je citirao Božju riječ iz 2 Korinćanima 6:14-15: “Ne ujarmljujte se s nevjernicima. Ta što ima pravednost s bezakonjem? Kakvo li zajedništvo svjetlo s tamom?
Kakvo pak suglasje Krist s Belijalom? Ili kakav dio vjernik s nevjernikom?”

Nije da do tada nisam već i prije to čula ili pročitala, ali tada mi se dogodilo kao da je “netko upalio lampicu” – kroz Riječ, Bog mi je direktno govorio! Nije mi bilo jasno kako to nisam prije tako jasno čula i doživjela! Pa ja sam prije sasvim drugačije razmišljala iako je tako jasno zapisano za nas… Moj je prijašnji stav bio kako nije važno da moj budući muž bude “čvrst vjernik”, misleći da ću još nešto dobro učiniti ako ga ja dovedem do Krista (jednog dana, hmmm!?!).

No, taj dan, kada je pastor pročitao iz Riječi i tada govorio na tu temu, bilo mi je kristalno jasno – ja sam bila u krivu, Bog ne želi da kao Njegovo dijete ulazim u brak s nekim tko to nije. (Naravno, druga je situacija kada se netko obrati tek kasnije u braku; tada je dužan ostati u takvom braku i ljubiti svog supružnika dalje, bez obzira na sve, a Gospodin će učiniti svoje djelo i u takvom braku.)
Toga dana donijela sam čvrstu odluku – moj budući muž može biti samo nanovorođena osoba u Kristu. Tada sam još živjela u svom rodnom gradu, u Vinkovcima, i išla u malu kršćansku zajednicu, sastavljenu od pretežno starijih osoba. Ljudskim očima gledano, muža kršćanina “nigdje na vidiku”!

No, Bog je tako dobar i tako vjeran!!! Vjerovala sam Mu – znala sam da ako je Njegova volja za mene biti udana žena, On će mi i dati muža po Njegovoj volji, pa makar i “s drugog kraja svijeta”! A isto tako, vjerovala sam Mu da je svaka Njegova volja najbolja za mene, pa čak i ako to znači ostati sama (tada sam imala 25 godina) – s Njim ću biti zadovoljna, ispunjena i sretna.

I mislim da je to jako važno – doći do te točke u životu kada znaš da ti za potpunu sreću treba SAMO ISUS! A sve drugo što On da, hvala Mu i za to! No, trebamo biti slobodni od svojih planova i od svojih misli da nam je za sreću potrebno “još nešto” osim Njega.

E da, još jedan “detalj” moram spomenuti. 😉

Drugi dan kampa, pridružila nam se jedna skupina Slovenaca. Okrenuvši se iza sebe, ugledala sam zgodnog, zelenookog, plavokosog, visokog dečka. Pogledi su nam se na trenutak susreli i nešto je u mom srcu zadrhtalo – možda ne postoji, ljubav na prvi pogled, ali ovo je bila definitivno privlačnost na prvi pogled! No, brzo sam to odbacila i u sebi ponovila zašto sam došla na kamp – SAMO UČVRSTITI ODNOS S ISUSOM! Rekla sam Mu to u molitvi i zamolila Ga da mi makne sve misli i osjećaje koji bi me odvlačili te dane od Njega. I On je to učinio!

Bila sam slobodna, bez uznemirujućih osjećaja i traženja pogleda, traženja blizine i druženja s tim zgodnim neznancem… Druženje je tamo bilo prvenstveno s Isusom – zato sam došla i tako je i bilo.

Međutim, tri tjedna nakon kampa dobila sam sms poruku – pozivni broj 00386… Bez potpisa prvo… a onda u drugoj i potpis: Matej 🙂

Ponovo drhtanje (iznutra i izvana)… Bio je to on! Nevjerojatno! Nismo se tamo uopće družili – ali stvarno NITI MALO!

No, kada je on došao kući, nije imao mira dok nije došao do mog broja – preko nekoliko osoba… i tada mi se javio.

Njegovo je svjedočanstvo da JEDNOSTAVNO NIJE IMAO MIRA DOK MI SE NIJE JAVIO… a nije znao zašto mi se uopće javlja, nije to bila neka zaljubljenost s njegove strane… Mislio je kako Bog želi da mi se javi jer trebam neku njegovu pomoć. (S jedne strane, bio je i u pravu! 😉 )

Nastavili smo se dopisivati svakodnevno – tada nije još bilo Facebooka i pisali smo svakodnevno sms-poruke i prava pisma! 😀 Tadašnji mobiteli mogli su memorirati samo 20 poruka i onda ih se moralo brisati, a ja sam sve te poruke prepisivala u bilježnicu prije nego sam ih izbrisala – morala sam to više puta čitati da bi se dobro razumjeli (u to vrijeme ja nisam niti malo znala slovenski, a on je mislio da zna hrvatski… bilo je zaista smiješnih nesporazuma!)

Istovremeno, osjećaji su se među nama produbljivali, ali oboje smo bili sigurni da ne želimo biti vođeni samo svojim osjećajima nego želimo Božju volju za nas. Molili smo za Njegovu volju i konkretan znak od Njega. I dobili smo taj znak.

Javila sam se na natječaj za posao u Sloveniji i između svih osoba koje su se javile, izbarali su baš mene! To nam je bio znak od Gospodina da možemo započeti planirati zajedničku  budućnost.

BOG GOVORI KROZ SVOJU RIJEČ I UVIJEK SE MOŽEMO POUZDATI U NJEGA – ON IMA SAMO NAJBOLJE ZA NAS!

Da, mi smo u braku 12 godina i još uvijek sam sigurna – Bog nas je spojio i Njegova je volja da smo zajedno. A nemoguće bi bilo sve prolaziti što smo prošli bez Njega. Trokut BOG – ON – JA jedini je recept za dobar brak!

Sva slava Isusu! ❤

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s