Slika

Previše blagoslovljena da bi bila pod stresom

preview

Kao mama troje djece, često sam se doživljavala kao pod stresom. A onda, kao niotkuda, pojavila se rečenica: “Previše blagoslovljena da bi bila pod stresom”. I kao da mi se upalila lampica – pa da, jesam li ja uopće svjesna da je Bog izlio tolike blagoslove u moj život, a zašto onda gledam na sve to kao na stres?!? I stvarno, promjena perspektive toliko puno znači. Sve ovisi o tome iz kojeg kuta nešto gledaš. A meni je tada Gospodin ponudio Njegovu perspektivu, zapravo jedinu ispravnu… I dalje su okolnosti ostale iste, i dalje imam teške situacije i teške dane, ali onda se sjetim – čekaj, nema razloga biti pod stresom … previše si blagoslovljena da bi bila pod stresom! I odjednom stav zahvalnosti za sve ono divno i dobro koje On daje, rastjera crne oblake umora, zabrinutosti, neizvjesnosti….

Mi služimo dobrom nebeskom Ocu, izlio je tolike blagoslove na nas, zahvaljujemo Mu na tome… Uvijek možemo izabrati i onaj drugi stav – mrmljanje, prigovaranje, žaljenje, samosažaljevanje – ali od toga nam stvarno neće biti bolje.

Ako samo malo zastaneš i pomisliš, koje je to blagoslove Gospodin baš na tebe izlio, vidjet ćeš da ih zaista ima mnogo. Raduj se, zahvaljuj i… odbaci stres! 

potpis

Slika

SLIKA SAVRŠENOG BOGOSLUŽJA

SLIKA SAVRŠENOG BOGOSLUŽJA

Dok sam jutros razmišljala kako je osvanulo lijepo nedjeljno jutro i kako sam blagoslovljena time što mogu ići u zajednicu onih koji ljube Božje Ime,
preda mnom su se pojavili ovi stihovi, kao slika savršenog bogoslužja!
Hvala Ti, Oče, za crkvu i hvala Ti što možemo hvaliti i slaviti Tvoje Ime… navješćivati Tvoja djela… svirati i pjevati Tebi… propovijedati o svim Tvojim čudesima… dičiti se Tvojim svetim Imenom… radovati se… tražiti Tvoje lice i Tvoju snagu… sjećati se svih Tvojih čudesa, obećanja i sudova usta Tvojih!

Slika

SLIJEDITI KRISTA…

SLIJEDITI KRISTA...

Tko bi od nas zaista mogao ostaviti svoju obitelj, svoj posao, svoje obrazovanje, svoje prijatelje, veze, poznato okruženje, svoj dom… ako bi Isus to zatražio?

Ako bi se samo pojavio i rekao: “Slijedi me!” Bez objašnjenja! Bez opširnih uputa!

Možda bi te vodio u drugu zemlju i nikada više ne bi vidio svoju obitelj. Ili bi te možda ostavio tu, ali bi zatražio da trošiš svoje vrijeme na pomaganje drugima, koji ti nikada neće uzvratiti ljubav niti pokazati zahvalnost zbog onoga što činiš.

Promisli o tome pažljivo.
Je li tvoja odluka da slijediš Krista lakomislena, temeljena samo na osjećajima, učinjena bez izračuna cijene?

(“Crazy love”, Francis Chan)